Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2012 21:53 - ЦЕНАТА НА ГРЪЦКОТО СПАСЕНИЕ!
Автор: hyston Категория: Забавление   
Прочетен: 1542 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


„Стратфор“ – Strategic Forecasting Inc. е частна imageразузнавателна и аналитична компания базирана в Остин, Тексас, САЩ. Основана е от Джордж Фридман, известен американски политолог, който ръководи компанията от създаването й през 1996 г.

В „Стратфор” работи високо квалифициран екип от над 60 души научни работници, анализатори, бивши служители на ЦРУ и други специални служби.

„Стратфор” е известна с добрите си връзки в американската разузнавателна общност, ето защо анализите и информациите й се приемат с голяма достоверност.

В интервю за българския журналист Никола Миладинов, във връзка с назначенията на Лукас Пападимос за премиер на Гърция и Марио Монти за премиер на Италия, Питърimage Зейхан от екипа на „Стратфор” казва:

„Основното ми притеснение е в това, че тези двама души имат ключова роля в създаването на проблемите, които имат Италия и Гърция. Те са назначени като технократи, за да оправят проблемите, създадени от тях в качеството им на технократи”.

Организацията „Обсерватория на корпоративна Европа” в Брюксел има за цел да следи за нерегламентирани лобистки връзки. В нея работи и гръцкият правозащитник Йоргос Васалос.

imageВ интервю също за журналиста Никола Миладинов той казва:

„Не вярвам в някаква теория на конспирацията, но е факт, че поради различни причини в Италия и Гърция правителствата не можеха да останат на власт. Идването на Лукас Пападимос е спорно“!

„Защо за решаването на проблема се назначава човекът, който го създаде”! 

„Първият меморандум за отпускане на заем на Гърция бе подписан с „тройката”, когато той Пападимос работеше като заместник президент на Европейската централна банка, после бе съветник на Георгиос Папандреу при управлението на дълга. От резултатите можем да кажем, че не е давал много добри съвети“.

„В същото време той е в Тристранната комисия заедно с imageбанки като „Голдман Сакс”, „Комерс Банк”, „Дойче Банк” и други. Затова е уместно да се запитаме – чии интереси ще защитава новият гръцки премиер – на кредиторите или на народа”? 

Марио Монти и Марио Драги са работили за „Голдман Сакс”. 

„Лукас Пападимос беше централен банкер на Гърция през 2001 година. 

Той е отговорен за многомилионния договор, подписан между гръцката държава и „Голдман Сакс”, за финансовата операция, която ПРИКРИ ЦИФРИТЕ НА РЕАЛНИЯ ДЕФИЦИТ на Гърция, така че тя да покрие критериите и да влезе в Еврозоната”. 

imageПред Конгреса председателят на Федералния резерв (Фед) на САЩ Бен Бернанке каза:

„Разследваме ролята на инвестиционната банка „Голдман Сакс“ за операциите й с гръцкото правителство по ПРИКРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ Й ДЪЛГ. Разследваме и редица въпроси засягащи взаимоотношенията между Гърция и „Голдман Сакс“, както и други финансови компании.“, каза Бернанке.

Това написа авторитетният вестник „Файненшъл Таймс“. 

В началото на месец декември, германското списание „Шпигел“ разкри, че „банката“Голдман Сакс“ е помогнала на Гърция да прикрие част от дълга си, чрез сделки с деривати. По този начин Гърция е успяла да заобиколи Маастрихтските критерии”. 

Трябва да прибавим и една друга необходима подробност – Бен Бернанки, шефът на ФЕД - евреин, също е член на клуб ”Билдерберг”, който се ръководи от еврейският клан начело с Ротшилдови, Рокфелерови и Джей Пи Морган. Те са и основните акционери във ФЕД .

По време на фнансовата криза през 2008 г. банка„Голдман Сакс“ тайно е получила безлихвен кредит от Федералнияimage резерв на стойност 814 млрд. долара. Данните са на Финансовия Одит на американското Главно бюджетно финансово управление, стр.131-ва.

Така че, връзката на „тройката”Пападимос, Монти (предишният) и Драги (сегашният) шеф на Европейската централна банка с организациите на „елита“, които управляват света са сериозни и датират отдавна.

Монти и Пападимос членуват в „Тристранната комисия” - елитарна група, създадена през 70-те години, която има особено виждане за демокрацията. Според целите на „елита” широките слоеве от населението трябва да останат неактивни, а политическото управление да остане в ръцете на богатите от банковия елит.

Комисията има много свои хора в американската администрация и в Европа, а сега, двама тяхни членове стават премиери на ключови европейски държави – Италия и Гърция.

Както предишният шеф на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, така и неговият наследник Марио Драги е член на друга лобистка група на 30-те. Тя е съставена от държавни и частни банкери, благодарение на които е създаден  борд в сянка на ЕЦБ.

Той се събира всеки път преди официалните срещи на ръководството на банката.

„Опрощаването на част от гръцкия дълг беше неизбежно”!

Това заяви Янис Емануилидис, старши политически анализатор в Центъра за европейска политика, пред imageжурналистката Дияна Чепишева за предаването „Събота 150″.

„Това, което знаем е, че гръцкият дълг стана неудържим. Той беше твърде висок и продължаваше да расте. За да се намали до ниво, което би позволило по-нататъшния му спад през следващите години, трябваше да се предприеме подобна мярка. От друга страна, за да продължи да намалява задлъжнялостта си, Гърция трябва да се върне към растеж. Трябваше да се намерят начини страната да се върне към ръст на икономиката”. 

Според анализатора Гърция плаща висока цена за опрощаването на тези 100 млрд. евро.

„За всичко това се плаща висока цена – не само икономическа и социална, но и под формата на национален суверенитет, защото страната вече не взима сама решенията си за икономическата и социалната си политика. Идват представителите на т.нар. „тройка“ – Международният валутен фонд, Световната банка и Европейската централна банка и дават насоките и указанията, които Гърция трябва да следва”.  

Отказът от държавен суверенитет, обезличаване на правителствата и държавното управление, както и поемане ръководството на държавите от финансови технократи – ето на практика реализиланата линия наimage „Трилатералната комисия” начело с Рокфелер, за постигане на тяхната цел -„НОВ СВЕТОВЕН РЕД!” 

Гърция, може би е една от първите страни, на която насила се налага „НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!” 

Това е цената на нейното спасение.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. abstrakttsionist - А на БГ - как мислите ?
04.03.2012 09:55
А в БГ , вече отдавна е наложен този нов световен ред .
цитирай
2. анонимен - бесплатный интернет-магазин
12.03.2012 17:54
Приветствую! Увидел отличную возможность сделать БЕСПЛАТНО сайт для бизнеса

Сможешь сделать для себя интернет-магазин или корпоративный сайт - за полчаса. Система очень простая, разберется любой!

Если интересно, всегда можешь заглянуть в группу http://vk.com/neosite или зайти на офф. сайт: http://demo.neobroker.ru
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hyston
Категория: Забавление
Прочетен: 32121
Постинги: 8
Коментари: 5
Гласове: 3
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930